Het belang van foto en video content

Het belang van foto en video content

Je kunt tegenwoordig op geen enkel social media kanaal meer door je tijdlijn heen scrollen zonder foto of video content op je netvlies te krijgen. Waarom is dit zo belangrijk? Je leest er alles over in deze blog!

JONGEREn willen visuele content 

Onderzoeken tonen aan dat vooral de jongeren overstappen naar online media waar er meer de nadruk ligt op foto en video, zoals Instagram en Snapchat. Het visuele aspect wordt dus steeds belangrijker binnen contentmarketing. Vooral video content neemt op dit moment een hoge vlucht. 


Instagram wordt door ruim 4,1 miljoen Nederlanders gebruikt: een groei van 28 % t.o.v. 2017. – Newcom Research & Consultancy


foto en video content om op te vallen

Foto en video content wordt steeds belangrijker om op te vallen in het drukke landschap van advertising. Dagelijks krijgen we zo’n 1300 reclame-uitingen op ons bord(!). De jongere generatie is hier mee is opgegroeid en heeft hier een filter voor opgebouwd. Het is dus erg lastig om deze nog te bereiken. 

VIDEO content kort maar krachtig

Wist je dat YouTube na Google de grootste zoekmachine is ter wereld? Dit laat wel zien dat video content in populariteit toeneemt. Dat is niet zo vreemd, aangezien je met video zowel jouw boodschap als een gevoel of emotie kan overbrengen in korte tijd. De key bij het maken van video content is dat je de aandacht van de kijker trekt. De spanningsboog van de kijker wordt immers steeds korter. De eerste 3 tot 6 seconden van jouw video zijn cruciaal! 


In 2019 zal 80% van alle traffic
op internet video zijn.


– Cisco


Heb je hier hulp bij nodig of wil je dit graag uitbesteden? Neem dan even contact met mij op!

Geef een reactie

Sluit Menu